Menu VMS stimuleert maximaal de verduurzaming in al haar
facetten van de volledige sierteeltsector in België
Home » Succesverhalen » Succesverhaal

Tuinen en groen spelen meer en meer een belangrijke rol in het dagdagelijkse leven van de mens. Een goede interactie tussen de verschillende partners in deze sector is belangrijk, hierbij spelen de verschillende afzetmogelijkheden voor de boomkwekers een belangrijke rol.

Axel Wauters stelt zich kort even voor en vertelt meer over zijn ambitieuze project ‘Boomkwekerij met afzet- en vormingsactiviteiten te Leuven’ en wat hij hoopt te verwezenlijken. Met z’n oproep tot samenwerking, hopen we met hem dat dit initiatief op korte termijn tot een succesverhaal mag uitgroeien.

 

BOOMKWEKERIJ MET AFZET- EN VORMINGSACTIVITEITEN TE LEUVEN

Ik ben Axel Wauters, 42 jaar en leraar milieu in de tuinbouwschool te Leuven.

Daarnaast probeer ik nieuwe en zinvolle initiatieven uit te werken, uit sterke betrokkenheid en idealisme met de land- en tuinbouwsector.

Zo zou ik graag een boomkwekerij met afzet- en vormingsactiviteiten ontwikkelen samen met diverse innoverende partners: boomkwekers, leveranciers, opleidingsverstrekkers en overheidsinstanties. 

Het project zou ingeplant worden op een toplocatie te Leuven.  Ik beschik daar over een perceel waar we planten (bv groenblijvende sierheesters,…) kunnen opkweken, heel wat praktijkvorming kunnen geven en toepassingsmogelijkheden van groen kunnen tonen via voorbeeldtuinen.

Voor een betere afzet kunnen we verkoopconcepten voor de boomkwekerij bedenken en uitwerken die waardevol zijn voor de impulsmarkt.

Als doelgroep richten we ons naar tuinaannemers en hun medewerkers, groendiensten en hun medewerkers, leerlingen en leerkrachten van land- en tuinbouwscholen, leveranciers, tuincentra, overheidspersoneel, kansengroepen (ism VDAB),...

Indien interesse, gelieve me dan te contacten op axwa@hotmail.com of 0472/557404.