Menu VMS stimuleert maximaal de verduurzaming in al haar
facetten van de volledige sierteeltsector in België
Home » Actualiteit » Nieuw: Uniform MPS-vignet & interactief platform voor consument
Vrijdag 08/09/17

Nieuw: Uniform MPS-vignet & interactief platform voor consument

 

Op 23 augustus tijdens de 35ste editie van het Plantarium in Nederland, heeft MPS het universele-vignet en interactieve platform gelanceerd.

Eén uniform MPS-vignet komt in plaats van een veelvoud van MPS-vignetten en logo’s die de afgelopen jaren werden gebruikt in de sierteeltsector. Aansluitend hierop wordt er interactief platform gelanceerd www.volgjebloemofplant.nl, dit biedt een volledige transparantie voor de consument.

 

Initiatief & verantwoordelijkheid

In de sierteelt zijn duurzaamheid en transparantie belangrijke begrippen. MPS heeft als toonaangevende speler op het gebied van duurzaamheidscertificering nu het initiatief en haar verantwoordelijkheid genomen. Zij gaat werken aan eenheid in de hoeveelheid MPS-vignetten en logo’s die door kwekers worden gebruikt om de duurzaamheid van hun producten aan te tonen.

Eén MPS vignet

Eén uniform MPS-vignet komt in de plaats van een veelvoud aan MPS-vignetten en logo’s die momenteel gebruikt worden in de sierteeltsector. Gecombineerd met het interactieve platform www.volgjebloemofplant.nl, draagt het nieuwe MPS-vignet bij aan het creëren van een meer uniforme productieverwerking en verpakking door MPS gecertificeerde bedrijven, evenals transparantie voor de consumenten.

Bovendien zullen deze twee maatregelen ervoor zorgen dat telers aan de consumenten kunnen laten zien hoe duurzaam hun producten worden geteeld. Door het  unieke MPS-nummer dat vermeld staat op het uniform MPS-vignet in te tikken op het interactieve platform, ziet de consument in één oogopslag bij welke kweker het product vandaan komt en hoe duurzaam het is geproduceerd.

Duurzame bloemen en sierteeltsector

Duurzaamheid zegt is over de manier waar je de dag van vandaag in leeft en produceert, waarbij je rekening houdt met datgene dat van belang is voor de toekomstige generaties. De groene sector waartoe de sierteeltsector behoort, werkt op deze manier en is bij uitstek een sector die meer natuurwaarde zou moeten creëren dan ze verbruikt. Consumenten zijn geïnteresseerd in duurzaamheid en willen een gemakkelijke en snelle toegang hebben tot informatie over duurzaamheid. Met het uniforme MPS-vignet en het interactieve platform www.volgjebloemofplant.nl, levert MPS hieraan een substantiële bijdrage.

Zie ook:   Leaflet Uniform MPS-Vignet                Press Release Uniform MPS-Vignet

Datum: 23 augustus 2017

Bron: MPS