Menu VMS stimuleert maximaal de verduurzaming in al haar
facetten van de volledige sierteeltsector in België
Home » Actualiteit » Eerste Franse cerificaat door samenwerking van VAL’HOR en MPS
Donderdag 10/08/17

Eerste Franse cerificaat door samenwerking van VAL’HOR en MPS

Deze verwezenlijking is het resultaat van een samenwerking begin 2016 tussen VAL’HOR een Franse organisatie dat de sierteelt sector vertegenwoordigd in Frankrijk en MPS dat globaal de certificaten vertegenwoordigd omtrent duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en voedselveiligheid in de horticultuur.

Tijdens de Salon du Végétal trade fair, communiceerde VAL’HOR en MPS het nieuwe Franse certificaat Plante Bleue 3 ‘Haute Valeur Environnementale’. Dit is het hoogste erkende level van milieuvriendelijke certificaten in overeenstemming met het kader van het Franse Ministerie van Landbouw. MPS-ABC is het enige dat een scorebord voor horticultuur combineerd met registratie en een evaluatie systeem.

Plant Bleu 3 vertegenwoordigd het beste wat VAL’HOR en MPS kan aanbieden in de tuinbouw sector. Criteria die de beste praktijken reflecteren ontwikkeld door VAL’HOR gecombineerd met het registratie systeem van MPS. Dat transparantie en controleerbare duurzaamheid aanbiedt dat gebruikt wordt door telers over heel de wereld. 

Lees hier het volledige artikel

Bron: MPS