Menu VMS stimuleert maximaal de verduurzaming in al haar
facetten van de volledige sierteeltsector in België
Home » Actualiteit » Vroeg of laat moet elke sierteler het faxtoestel afdanken.
Vrijdag 19/05/17

Vroeg of laat moet elke sierteler het faxtoestel afdanken.

Bestellen via internet kan tegenwoordig iedereen, maar aanbieden via internet is een stap die nog niet elke ondernemer gezet heeft. De commerciële mogelijkheden zijn nochtans enorm.

 

Daarom onderzocht POM Oost-Vlaanderen op welke manier (meer) siertelers e-commerce kunnen integreren in hun bedrijfsvoering door gebruik te maken van bestaande online aanbodplatformen.

E-commerce is een niet te stoppen evolutie. Siertelers mogen die boot niet missen want via online aanbodplatformen kunnen ze nieuwe markten en nieuwe klanten bereiken. Vroeger kwamen handelaars meer langs bij de siertelers. Nu dat minder het geval is, groeit de nood aan extra communicatiemiddelen tussen beide partijen. Bovendien leidt e-commerce en meer in het algemeen digitalisering tot een daling van de foutenlast bij het verwerken van orders. Bij heel wat siertelers worden bestelbonnen nog overgetypt en doet de fax nog dienst, wat minder efficiënt is dan gegevens online uitwisselen.

POM Oost-Vlaanderen onderzocht op welke manier meer siertelers gebruik kunnen maken van bestaande online B2B-platformen

Wat is de belangrijkste conclusie? De sector heeft nood aan een (verdere) digitalisering, waarbij de focus niet enkel gelegd wordt op het gebruik van online platformen, maar ook op de optimalisatie van de hele administratie. Het gebruik van online platformen leidt niet automatisch en direct tot succes in de zin van verkoop. In het geval van een groot assortiment kan de opstart tijdsintensief zijn. Maar een online platform is wel met zekerheid een extra verkoopkanaal naast alle bestaande kanalen. 

Interesse hierrond, lees dan zeker het rapport (POM Oost-Vlaanderen)

Bron: Vilt 

Afbeelding: Vilt